Ce lucruri putem vizita in Cluj Napoca?

Vrei să faci o escapadă? Poți vizita Cluj Napoca, capitala economică și culturală a Transilvaniei, așa că ia-ți biletele de avion cât mai repede!
            Cu o bogată istorie, orașul Cluj Napoca este reședința județului Cluj, fiind unul dintre cele mai dezvoltate orașe din România. Pentru a descoperi frumusețile orașului se recomandă vizitarea obiectivelor turistice care se află în centrul vechi. Poți vizita Biserica Franciscană care este una din primele biserci care a fost construită aici. Biserica a găzduit din cele mai vechi timpuri o școală unitariană, iezuiți și călugări bendictini.

            Alte locuri ce pot fi vizitate sunt: Piața Unirii, Biserica Piaristă, Biserica Reformată, Bastionul Croitorilor, care este printre puținele turnuri al vechii fortificații ce s-a păstrat intact,  Piața Avram Iancu, Dealul Cetățuii, Castelul Banffy din Bonțida, Grădina Botanică ”Alexandru Borza” și nu în ultimul rând, Salina de la Turda.
            Dacă ajungi în Cluj Napoca, merită să vizitezi Grădina Botanică ”Alexandru Borza”, fiind una dintre cele mai bogate grădini botanice din țară. Având o suprafață de aproximativ 14 hectare, aici vei găsi o mulțime de plante rare, iar principalele atracții sunt: grădina romană, grădina japoneză, sectorul ornamental unde se află o mulțime plante decorative în funcție de sezon.  Acest sector este foarte frumos în timpul lunii mai, atunci când narcisele, zambilele, brandușele și nenumăratele specii de lalele sunt înflorite oferind un cadru superb.
            Cea mai renumită și vizitată salină din România este Salina Turda care se află la aproximativ 30 de km de Cluj Napoca. Recent, a fost modernizată și restaurată și este trecută pe lista monumentelor istorice din județul Cluj. Abia din anul 2010, salina a fost deschisă pubicului larg pentru a fi vizitată de turiști, cât și pentru efectele sale benefice pentru sănătate.

            Cu siguranță, cele de mai sus ți-au trezit interesul, așa că nu mai aștepta și cumpără biletele de avion pentru a te covinge cât de frumos este orașul Cluj Napoca!     

Comentarii

Postări populare